Yumyumandsome's Blog

Портокалов чийзкейк

Posted on: ноември 25, 2013

orange cheesecake1

400 гр. Маскарпоне (Philadelphia сирене крема) оставени поне за час на стайна температура

250 гр. разбита сладкарска сметана сметана

2 яйца

1 жълтък

5 с.л. захар (или на вкус)

1 кора на портокал (настъргана на ситно)

сокът на портокала

1 п. ванилия

За блата

250 гр. бисквити

50 гр масло

Натрошете бисквитите на ситно и ги смесете с разтоопеното масло. Разпределете готовата смес на дъното на тавичка с отделящо се дъно (26 см) като с помощта на лъжица притиснете добре основата и направите малко ръбче около стените на съда.

С помощта на миксер размесете Маскарпонето, сметаната, захарта и портокаловата кора. Когато постигнете еднородна смес, започвате последователно да добавяте яйцата и жълтъците като разбърквате добре преди всяко следващо. Готовата смес се изсипва върху бисквитената основа.

Чийзкейкът се пече на предварително загрята фурна 170С  на водна баня. Мога да ви дам съвет да използвате тавичка с стени със скоба 26 ø см (пит махащи се). За да не проникне вода през улеите опаковайте дъното с няколко пласта фолио за печене. След около 45-50 мин. трябва кейкът да е готов- краищата са видимо твърди, а средата е мека и желеподобна. Готовият чийзкейк се оставя час на стайна температура и след това за една нощ в хладилника. Може да се сервира с топинг или сладко, но оригиналната рецепта е без никаква заливка.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


  • Diana Yordanova: За пръв път ги правя, но станаха страхотни по вашата рецепта! Благодаря!
  • Krasimira: Много хубави рецепти! Бихте ли вписали приготовлението на Ягодов крема сладкиш? К
  • yumyumandsome: Здравей, Диана! Аз лично не слагам пулпа-само сока и кората(добре измита), но можеш
%d bloggers like this: